Minibladet

minibladet

MiniBladet är en reklamfri sajt för barn och öppen för alla. MiniBladet ska vara en länk mellan barn, föräldrar, skolor, dagstidningar och syftar till att ett direkt samarbete ska komma igång. På minibladet kan man lära sig att läsa, säkna, lösa problem, läsa om barnens idoler, läsa barnanpassade nyheter, lära sig skriva och mycket mer!

MiniBladet är en WordPress Multisite vilket innebär att sajten kommer att kunna finnas i flera upplagor. Just nu så är det Sydsvenskan som är först ut med att publicera sin version av Minibladet. Intressant i övrigt på sajten är att vi använt oss av en talsyntes som kan läsa upp innehållet dels genom fördefinierade områden, men också genom att besökaren kan markera en textmassa och få den uppläst. Allt för att stödja läsinlärningen.

Sajten är såklart responsiv för att fungera med alla plattformar. Jobbet är gjort av mig (programmering) och Leif Kajrup (design och strategi) genom WordPress-nätverket WP_Byrån där vi är ett gäng egenföretagare som går ihop och gör större projekt ihop.

En kommentar på “Minibladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *