En snabbare advokatbyrå

RosholmDell

Advokatbyrån RosholmDell hade problem med att deras sajt gick för långsamt och Follow me Darling kopplades in för att se vad som kunde göras. Efter undersökning så kunde det konstateras att det fanns en hel det att göra för att förbättra hastigheten och arbetet med förbättringarna sattes igång. Det som gjordes var att ladda så många script som möjligt efter att sidan laddats och att minifiera så mycket av css-filerna som möjligt. Båda dessa uppgifter blev en aning begränsade eftersom man använt sig av ett färdigt WordPress-tema där dessa saker inte riktigt tagits i beaktande. En hel del bilder optimerades så att de inte behövde laddas i onödigt stora storlekar. En annan viktig sak som gjordes, eftersom sajten är en så kallat One pager, där allt innehåll på sajten visas på en sida, var att ladda bilder långt ner på sidan först när besökaren skrollat ner till dem. Detta sparar mycket laddtid och ger besökaren en mycket angenämare upplevelse. Testar man sajten med Google PageSpeed Insights så kan man se resultatet 90 (av 100) utan fel. Detta är att jämföras med det gamla resultatet på 68 med flera fel. Visst kunde man kommit upp i 100 men det handlade i detta fallet inte om att få så bra betyg som möjligt, utan att få en så bra upplevelse som möjligt, och det uppnåddes med god marginal med ett betyg på 90.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *