babaà

Sedan början av 2022, så jobbar jag med det spanska klädföretaget babaà som tillverkar och säljer kläder med fokus på hållbarhet, med endast lokala och naturliga material.

När de kom till mig så hade de redan en sajt byggd i WordPress, med WooCommerce och behövde någon som kunde hjälpa dem att utvecklas vidare. Kul! Ganska snabbt så insåg jag att sajten saknade child theme, och när jag pratade med dem att det behövde göras, så fick jag ett nej till svar. De hade testat att jobba med child theme, och det tema de använder är dåligt programmerat på vissa punkter som gjort detta omöjligt. Jag insåg snabbt att det skulle bli stora problem att bygga egna funktioner, css, javascript, sid-mallar, etc. Så det var till att ta på sig tänkarhatten. Innan jag dök upp så hade jobbat genom att använda plugins för nästan allt och mycket kod låg i dessa och laddade inline, vilket inte är så bra för hastigheten.

Så jag skapade istället ett eget plugins som jag kallade för Step child, eftersom det agerar nästan som ett child theme, fast det är ett plugin. Och med detta på plats så kunde vi ta bort en lång rad plugins som de hade installerat, ta bort inline-kod och på så sätt göra sajten bättre och snabbare. Dessutom gav det oss friheten att skapa mallar, lägga till funktioner och allt annat som vi ville göra.

Detta visade sig funka så bra så jag har faktiskt valt att ta bort kund-specifika saker och lagt ut pluginet Step child, så att andra kan ladda ner det och använda det på samma sätt som jag gjort till babaà.

Vad jag gjort åt dem hittills är:

Och, utöver det, ett gäng bugg-fixar och en lång rad mindre uppdateringar. Det finns mycket kvar som de vill ha gjort, och jag jobbar vidare med dem löpande ungefär en dag i veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *