Byte av pressverktyg för Ascelia

Ascelia byter nu pressverktyg från Cision till MFN, och gör alltså Abliva sällskap som användare av MFN. Follow me Darling har från början implementerat lönsningen med Cision och nu, byggt om sajten för att istället jobba med MFN.

Alla pressreleaser importeras direkt från MFN vid release till WordPress och listas här på engelska, och här på svenska. Utöver listningen av alla pressreleaser så har jag också byggt ett custom block i Gutenberg där de kan lista pressreleaser från en eller flera utvalda taxonomier (taggar), som t.ex. här där de listar pressreleaser taggade som Rapport.

Besökaren kan också se bolagets aktie, och prenumerera på pressreleaserna, lösningar som också kommer från MFN.

Eftersom nyheterna tidigare varit publicerat från ett annat system och därför också indexerade av Google så byggde jag en funktion som skapade om alla gamla pressrelease-länkar till det nya formatet och lade sedan in (301) redirects för att visa Google att sidan flyttats. Besökare med den gamla länken sparad i ett mail eller på annat sätt skickas också automatiskt vidare. Så ingen förlust av besökare alltså. Ett bra exempel på detta är att alla länkar från inlägget när jag byggde Ascelias sajt från början fortfarande funkar.

Projektet har projektletts och designats av Odd One Out.

En kommentar på “Byte av pressverktyg för Ascelia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *